Tallinn on mobiilinduse esirinnas

Mobiilikasutajate arv küündib Tallinna
elanike seas üle 80 protsendi, traadita interneti levialade arv on Tallinnas
Euroopa suurim ning tarbijate ja avaliku sektori toetus uudsetele
mobiiliteenustele on tugev.

Need on mWatch Europe’i korraldatud ning Living Labs Europe’i ja Euroopa Liidu rahastatud mClusters-projekti uuringu põhjal Tallinna innovaatilisuse peamised põhjused, kirjutas Eesti Päevaleht. Võrreldi 21 Euroopa linna taset mobiiliteenuste osas.

Mobiilse valmiduse indeksit (Mobile Readiness Index) mõõdeti kolme olulise näitajaga: mobiilne kirjaoskus, innovatsioonikultuur ja juhtimine. Tallinn seisis lõpptulemusega eespool sellistest Euroopa suurlinnadest nagu Oslo, Stuttgart, London, Stockholm, Istanbul ja isegi Nokia-maa pealinn Helsingi. Üldine pilt näitas, et Euroopa põhjapoolsemad riigid on innovaatilisemad ja mobiilsemad. Kõige lõunapoolsema uuringus osalenud linna, Istanbuli tulemus (2,94) jäi ligi kaks korda alla Tallinnale (5,39).

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara