3. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia sattus USA väärtpaberijärelevalve musta nimekirja

USA väärtpaberijärelevalve (SEC) on oma musta nimekirja lisanud mobiilihiiu Nokia.

SEC on Nokia lisanud ettevõtete nimekirja, kes ajavad äri riikides, mis USA väitel toetavad terrorismi. Need riigid on Kuuba, Iraan, Põhja-Korea, Sudaan ja Süüria, kirjutas Soome majandusleht Helsingin Sanomat.

Nokia ei ole nimekirjas üksi. Tegemist on pika nimekirjaga tuntud suurfirmadest, nagu näiteks Unilever, Volvo, Siemens, Reuters, HSBC ja Statoil.

Nokia müük Iraanis, Liibüas, Sudaanis ja Süürias moodustas eelmisel aastal kokku umbes ühe protsendi ettevõtte kogutuludest ehk 400 miljonit eurot (6,3 miljardit krooni).

Rootsi ettevõtteid on nimekirjas kokku viis: Volvo, Lundin Mining, Astra Zeneca, Millicom ja ABB. Astra Zeneca kommunikatsioonijuht Staffan Ternby on varem Rootsi majanduslehele Dagens Industri öelnud, et ettevõte tegutseb Kuubas humanitaarprojekti raames.

Mitmed ettevõtted on öelnud, et SECi musta nimekirja kuulumine ei muuda ettevõtte tegevuses midagi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755