Starman tahtis MUZ-TV maha matta

Eesti venekeelsel teleturul tülitsesid Vene
MUZ-TV ja Briti RTV, kusjuures üks pooltest kahtlustab põhjusena sõda
reklaamiturul.

Telekomifirma Starman katkestas 22. juunist 2. juulini 11 päevaks Vene MUZ-TV Eesti transleerimise. Programmi edastamine taastati alles pärast Briti kompanii RTV International töötaja Oleg Adamtšuki Tallinna-visiiti ning MUZ-TV, RTV ja Starmani esindajate pingelisi kohtumisi, kirjutas venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

Starmani juhid on juhtunust Den za Dnjomile kõneledes sõnakehvad, viidates MUZ-TV lepingu lõppemisele ja tunnistades pingelisi suhteid firmade vahel.

MUZ-TVd valdava AB Media Groupi juhatuse liige Oleg Besedin aga väitis, et tähtajatu lepingu lõpetamisest talle Starmani poolt keegi ei teatanud ja kahtlustab "läbi lõigatud" telepildi taga konkurentide sepitsusi. Tema väitel teenis MUZ-TV seoses pikaajaliste reklaamilepingute täitmata jäämisega mainitud katkestuse tõttu päevas 40 000-50 000 krooni kahjumit.

Teleekraanidelt "ära lõigatud" MUZ-TV asemel jõudis samal sagedusel eetrisse Briti RTV muusikaprogramm, mille edastamise õigust Eestis valdab mittetulundusühing Euroopa Kultuuripärand. Selle juhtide hulgast aga võib omakorda leida MUZ-TV konkurendi telereklaamiturul, kaabellevifirma STV omaniku Vjatšeslav Rabotševi.

Kommentaari ei õnnestunud temalt kahjuks saada, sest ta ei ole veel teadvusele tulnud mullu 29. mail sooritatud kallaletungist. MTÜ Euroopa Kultuuripärandi esindaja Igor Popov aga väitis, et nemad ei oma STVga mingeid sidemeid ega ole sundinud Starmani enda kanalit näitama MUZ-TV eetrist kõrvaldamise hinnaga.

Vene telekanal MUZ-TV töötab Eestis alates 1999. aastast, alludes omakorda Moskva esindusele. Telekanal kuulub kontserni AB Media Group, mis valdab näiteks ka telekanaleid TVN ja internetiväravat MUZ.ee. Kanali kaudu vahendatakse Eesti vaatajateni umbes 40 Vene telesaadet, seriaale, jutusaateid jt, mille juurde näidatakse Eesti klientide tellitud reklaami.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tallinna Linnakantselei otsib INFOSÜSTEEMIDE ANALÜÜTIKUT

Tallinna Linnakantselei

01. november 2017

Tallink is looking for a SENIOR DEVELOPER

Tallink Grupp AS

31. oktoober 2017

Arvamused

Teabevara