9. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuleviku krediitkaart ennustab rahalist seisu

Rootsi noor disainer Jacob Palmborg on Apple'i muusikamängija iPodi eeskujuks võttes kujundanud visiooni krediitkaardi tulevikust.

Kaart on ühenduses kõigi arvetega ning kaardil olevalt tabloolt on võimalik iga hetk näha ülevaadet sellest, kui palju arvetel raha on. Samuti ennustab kaart ostuajalugu ja sissetulekuid arvesse võttes, milline võiks olla kaardiomaniku rahaline seis tulevikus.

Kaart töötab juhtmevabalt, kaardile endale pole tarvis andmeid salvestada.

Isiku tuvastamiseks kasutab kaart sõrmejäljelugejat, seega pole hirmu, et seda saaks kasutada keegi teine.Disainer näeb, et tulevikus võiks sellise kaardi juurde lisada passi või ID-kaardi võimalused ning juhiload.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755