Argimängudest on saamas tõsine äri

Tuleviku arvutimängud on kergesti õpitavad
võrgumängud, mida on kerge sobitada igapäevaellu. Turg suureneb plahvatusliku
kiirusega ning uustulnukatena on mängurite hulka lisandunud täiskasvanud
naised.

Arvutimängutootjad on pööranud pilgu turule, leidmaks kergemini õpitavaid mänge, mis omakorda peaks juurde tooma rohkem mängijaid. Uut mängutüüpi nimetatakse argimängudeks ning see turunišš on atraktiivne nii mängijatele, investoritele kui mänguarendajatele, kirjutas ScienceDaily.

Taani Kopenhaageni IT-ülikoli teadlane Jesper Juul on uurinud arvutimängude ning teiste mängude omavahelisi seoseid.

"Uued mängud on kergesti õpitavad ning mängu keskmes on lõbu, enam pole eesmärk muuta mäng võimalikult keerukaks või teha mänge, mis oleks tõelised ajaröövlid," ütles Juul. "Enam ei ole mängud ajaviide, vaid pigem võimalus end proovile panna ning midagi uut õppida."

Tegelikult on kõikide mängude keskmes õppimine. "Kui sa alustad uue ja tundmatu mängu mängimist, siis ei tea sa sellest suurt midagi. Tasapisi tekivad nii oskused kui strateegia. Õppimine on mängimise kõige meeldivam pool, seda kõikjal, nii kaardi- kui arvutimängudes," lisas ta.

Argimängud ei nõua mängijalt nii palju aega, olulisem on see, milliseid strateegiaid mängija kasutab. Mida keerukamaks mäng muutub, seda enam peab mängija oma strateegiaid üle vaatama. "See on jätkuv väljakutse, mis inimesi mängima meelitab," ütles ta.

Argimängud sobituvad igapäeva elu sotsiaalsesse konteksti ning nad on loodud selliselt, et neid saab katkestada. Eriti kütkestavad argimängud 35-50-aastasi naisi. Nende mängukirge seletatakse asjaoluga, et nad otsivad mängust teisi kogemusi, kui näiteks noored mehed, kes on tavaliselt arvutimängudest lummatud. Erinevalt meestest ei ole naised mängumaailma uustulnukatena huvitatud sellest, et veeta mängu tundma õppides päevi arvuti ees. Nad tahavad, et lõbus oleks kohe algusest peale.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara