12. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logitech tõi turule lendava arvutihiire

Täna, 12.juulil esitleb maailma juhtiv arvutihiirte tootja Logitech esimest 'lendavat hiirt' - Logitech® MX Air™ Rechargeable Cordless laserhiirt.

Uudset hiirt saab sarnaselt teleripuldile õhus hoides kasutada. Uue seadme mitmekülgsus annab suurema kasutusmugavuse, võimaldades arvutit kasutada meelepärases asendis istudes või seistes, teatas ettevõte.

"MX Air hiir pakub uuenduslikku lähenemist arvuti vahendusel meelelahutuse tarbimiseks," sõnas Erik Charlton, Logitechi tooteturunduse direktor sooritus-ja mängimishiirte alal. "Muusika vahetamisel, heli tugevdamisel, perega puhkusefotode või YouTube'ist video vaatamise ajal ei ole inimesed enam laua külge seotud, vaid saavad seda teha end vabalt elutoas sisse seades."

Ruumilise vabaduse andev patenteeritud Freespace motion control tehnoloogia võimaldab tundlikku ja täpset navigeerimist ning on vaba seniste osutusseadmete piirangutest. Kasutajal on võimalik hiirt hoida või osutada mistahes suunas ning nii kursorit juhtida. Lisaks eristavad keerulised algoritmid tahtlikke käeliigutusi mittetahtlikest ning hiir jätab seadme õhus hoidmisest tingitud kerge käevärina tähelepanuta.

Liigutuse/viipe abil juhtimise (Gesture Commands) tehnoloogia on üks MX Air hiire kõrgetasemelisuse alustest. Näiteks helitugevuse muutmiseks tuleb vajutada helinupul ja liigutada hiirt vastavalt paremale heli tugevdamiseks või vasakule nõrgendamiseks. Kui muusikat kuulates teha paremas suunas väike ringliigutus, siis aktiveerub loo vahelejätmise käsk ning ringliigutus vasakule kordab kuulatavat lugu.

Tavapärase skrollimisratta asemel on MX Air hiirel puutetundlik skrollimispaneel. Sõrmega üle selle pinna libistades aktiveerub sõrme liigutuskiirusega kohanduv skrollimismehhanism. Meediafunktsioone saab kasutada vajutades õhus pöidlaga suurtele oranži tagantvalgustusega nuppudele.

Laetavas MX Air hiires kasutatakse kuni 10meetrise ulatusega Logitech 2.4 GHz Digital Cordless tehnoloogiat. Klantspinnaga laadimisalus on märkamatu ja elegantne. 2.4 GHz mikrovastuvõtja abil on hiir hõlpsasti ühendatav ka lauaarvutiga.

Logitech MX Air Rechargeable Cordless Air Mouse on Euroopas saadaval augusti algusest ja seadme soovituslik müügihind on 149,99 eurot ehk 2350 krooni.

Logitech on maailma juhtivaid arvutite lisaseadmete tootjaid, olles esirinnas arvutite navigeerimisseadmete, interneti-suhtlusvahendite, digitaalmuusika ja koduste meelelahutusseadmete ning ka juhtmevabade seadmete uuenduslikkuse poolest. 1981. aastal asutatud Logitech International on Šveitsi börsiettevõte, mille aktsiatega kauplevad SWX Swiss Exchange ja Ameerika Ühendriikide Nasdaq Global Select Market.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755