Google hakkab küpsiseid kustutama

Internetiotsingumootor Google teatas, et ei
säilita enam sadade miljonite kasutajate kohta säilitatavaid pisikesi faile -
küpsiseid üle kahe aasta.

Tänaseni säilitas Google küpsised, väikeseid andmeplokke, mida veebiserver saadab kasutaja veebibrauserile, 30 aastase tähtajaga. Nüüd kustuvad küpsised automaatselt pärast kahte aastat, kirjutas The Guardian. Küpsised kustuvad pärast kaks aastat pärast kasutaja viimast käiku Google'i lehtedele, kui inimene jätkab otsingumootori kasutamist, siis küpsised uuenevad.

Sellise sammu surusid Google'ile peale internetis privaatsuse kaitsjad ning USA valitsus, kes tunnevad hirmu otsingumootori aina domineerivama positsiooni pärast. Üheksa aastaga on Google saanud tehnoloogiasektoris üheks kõige suuremat mõjuvõimu omavaks firmaks. Otsingumootor säilitab tohutuid andmehulki miljonite kasutajate kohta ning tegutseb vägagi kasumlikult veebireklaami vallas.

Küpsistes leiduv informatsioon aitab kasutajaid identifitseerida, muuhulgas leidub info salasõnade, kasutajate eelistuste ja veebikäitumise kohta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara