18. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP töötas välja lahenduse suurte andmemahtude visualiseerimiseks

Arvutifirma HP lõi andmetöötlussüsteemi keeruliste modelleerimisprotsesside tulemusel saadud näitajate visualiseerimiseks, vahendas CyberSecurity.ru.

Scalable Visualization Array (SVA) süsteemi on lülitatud paralleeltöötluse andmebaas (Parallel Compositing Library), mis võimaldab visualiserimis- ja renderdamisülesannete lahendamiseks kasutada mastaapset klastertehnoloogiat.

Klastertehnoloogia, paralleeltöötluse ja visualiseerimise tulemusel saab n-ö käega katsutavaks muuta keerukaid teaduslikke ja tehnilisi rakendusvaldkondi nagu seismiline analüüs, tehniline projekteerimine ja modelleerimine ning animatsioon, mis on tavaliste graafiliste süsteemide jaoks liialt ressursimahukad.

„Teaduslike andmete mahud ja keerukus kasvavad geomeetrilises progressioonis ja selle info interaktiivne graafiline esitus nõuab vastavat paralleeltöötlust,“ kommenteeris teaduslike andmete visualiseerimise uurimisgrupi juht Jean M. Favre. „Visualiseerimissüsteem HP SVA ja HP Parallel Compositing Library andmebaas võimaldavad tulemuslikult andmeid analüüsida, muutes meie uurimistöö proteiinide ja molekulaarsete struktuuride vallas nähtavaks.“

Teadlaste rahvusvahelises koostöös loodud paralleeltöötluse andmebaas sisaldab valikut omavahel seotud funktsioone, mille tulemusel moodustavad erinevad klastri sõlmed lõpuks ühise kujutise. Jagades niimoodi andmetöötluskoormuse mitme erineva süsteemi vahel, saab analüüsida ja visualiseerida palju kordi rohkem andmeid kui seda võimaldaks töö mistahes eraldiseisva graafilise kujutisega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755