19. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia keeras GPSi kiiremaks

Alates tänasest avas Nokia uue teenuse, mis võimaldab GPSiga varustatud mobiiltelefonil oma koordinaadid palju kiiremini välja selgitada. See peaks avama uusi võimalusi teenustele, mis on seotud mobiilikasutaja asukohaga.

Seni võttis mobiiltelefoni asukohamäärang isegi heades tingimustes kuni kolm minutit aega, see on olnud mobiiltelefoni navigeerimisseadmena kasutamise peamine takistus. Lihtsalt satelliitsignaalide leidmine võttis telefonil liiga kaua aega. Kuid uus teenus, loodab Nokia, peaks ooteaja lühendama minutile, vahendas Reuters.

GPSiga on Nokia hetkel varustanud mudeli N95, selle omanikele ongi uus teenus mõeldud. GPS-teenuse eest tuleb muidugi eraldi maksta. Uus teenus eirab operaatorivõrke, vaid kasutab SIM-kaardil olevat infot ning mobiiltelefonis olevat tarkvara, et telefon saaks otse satelliidilt signaale püüda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755