23. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT kehtestab Eurohinna

Vastavalt Euroopa Nõukogu määrusele hakkavad välismaal mobiiltelefoniga helistades alates 30. augustist 2007 kehtima Euroopa Liidu ühtsed tasud (Eurohind), mis langetavad välismaal helistamise kulusid.

Eurohind sätestab välismaal Euroopa Liidu riikidesse helistamise hinnaks 9.05 krooni minut ja vastuvõetava kõne hinnaks 4.43 krooni minut, teatas EMT.

Kuna operaatoril on võimalik pakkuda määrusega kehtestatud hinnast soodsamaid tingimusi, säilitab EMT oma lepingulistele klientidele tasuta vastuvõetava kõne Lätis LMT ja Leedus Omniteli võrgus ning pakub Soomes Sonera võrgus iga vastuvõetava kõne esimest minutit tasuta.

Kliendil ei ole vaja Eurohinna saamiseks midagi teha: Eurohind hakkab 30.augustist 2007 kehtima automaatselt.

Eurohind kehtib 33 riigis: Austria, Belgia, Bulgaaria, Gibraltar, Hispaania, Holland, Iirimaa, Island, Itaalia, Kreeka, Küpros, Leedu, Liechtenstein, Luxembourg, Läti, Malta, Monaco, Norra, Poola, Portugal, Prantsusmaa, Rootsi, Rumeenia, Saksamaa, San Marino, Slovakkia, Sloveenia, Soome, Suurbritannia, Taani, Tšehhi, Ungari, Vatikan. Samuti kehtib Eurohind Euroopa Liidu riikide ülemere piirkondades: Prantsuse Guajaanas, Martiguesi, Guadeloupe ja Reunioni saarel ning Kanaari, Assoori ja Madeira saartel, juhul, kui piirkonnas toimib EMT roaming.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755