24. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõrmejäljed asendavad pangakaardi

Jaapanlased on astumas sularahata ühiskonnas uuele astmele: maksmiseks piisab vaid sõrme ettenäitamisest.

Biomeetriline süsteem teeb maksja isiku kindlaks sõrmejälgede põhjal. Süsteem on valminud elektroonikatootja Hitachi ja krediitkaartide väljastaja JCB koostöös ning mõlemad väidavad, et turvalisus on täiuslik, kirjutas Physorg.

Hitachi kavatseb septembris alustada eksperimenti, milles osaleb 200 firma töötajat. Asja eesmärk on teada saada, kas on võimalik poed, pangad ja teised äriettevõtted varustada sõrmejäljeskänneritega.

Jaapani suurpangad Mitsubishi UFJ ja Sumito Mitsui juba identifitseerivad kliente biomeetria abil, kui kliendid maksavad arveid või võtavad automaadist sularaha.

Kuid Hitachi süsteem on veelgi lihtsam - tuleb hoida vaid sõrme skänneri ees, mis võrdleb kliendi sõrmejälge andmebaasis leiduvate andmetega.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755