24. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvaratootjad nõuavad STV-lt hiigelkahjutasu

Ehkki piraattarkvara kasutamisega vahele jäänud STV pääses mõõduka, 75 000kroonise trahviga, ähvardab firmat ka ligi poole miljoni kroonine kahjutasunõue kahelt maailma tarkvarahiiult.

Maailma suuremate tarkvaratootjate hulka kuuluvad Microsoft ja Adobe Systems nõuavad kohtus STV-lt ja selle juhilt Igor Laevalt 448 000 krooni 75 piraatprogrammi eest, mis leiti firma arvutitest 2004. aastal toimunud reidil, kirjutas Postimees.

Suure nõude tekitasid STV kontori arvutitesse paigaldatud laialt levinud, kuid litsentsita tarkvarapaketid, nagu operatsioonisüsteemi Windows eri versioonid, Adobe fototöötlusprogramm Photoshop ja mitmesugused turvaprogrammid.

"Sellist asja, et kusagil üldserverites oleks kasutatud piraattarkvara, kindlasti ei olnud," kinnitas STV esindaja vandeadvokaat Mart Missik.

STV juhi Igor Laeva sõnul tõid firmale trahvid ja suure nõude kaela kontoritöötajate endi paigaldatud programmid. "Meil ei olnud tarkvara üle arvepidamist," tõdes Laev.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755