25. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 kasvab endiselt mühinal

Eesti suuruselt teise mobiilsideoperaatori Tele2 Eesti esimese poolaasta käive ulatus 884 miljoni kroonini, kasvades möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 20%.

Ettevõtte kulumieelne ärikasum (EBITDA) ulatus 288 miljoni kroonini, kasvades 22%, teatas ettevõte.

Tele2 on nende näitajatega juba poolteist aastat olnud Eesti kõige kiiremini kasvav mobiilsideoperaator. Samuti kasvas lepinguliste klientide hulk nii era- kui äriklientide osas.

Tele2 Eesti juhatuse esimees Toomas Tiivel hindas poolaastat edukaks. "Arvestades turu kaetust ja konkurentsi tihedust, on meie peamiseks fookuseks teenuste mahu kasvatamine, mis on tänu kasvavale äriklientide hulgale, kõneminutite arvu ja andmesideteenuste mahu kasvule ning järjest suuremale üleminekule kõnekaartidelt lepingulistele kliendisuhetele meil ka kenasti õnnestunud," ütles Tiivel.

Tiivel lisas, et ettevõte ootab teisel poolaastal jätkuvalt kõige kiiremat kasvu mobiilse andmeside ja sisuteenuste vallas.

"Juba käesoleva aasta 2. kvartalis kasvas mobiilse andmeside ja sisuteenuste maht võrreldes aastataguse ajaga üle 50%. Vähemalt sama kiiret kasvu ootame ka lähitulevikus, kuna oleme oluliselt investeerimas 3G levialasse ning toonud turule uued hinnapaketid, kus fikseeritud kuutasu eest on võimalik kasutada mobiilset internetti piiramatult," ütles Tiivel.

Tele2 Eesti AS kuulub üle-euroopalisse Tele2 telekommunikatsiooniettevõtete kontserni, mis pakub teenuseid 29 miljonile kliendile 22 riigis. Eestis osutab Tele2 mobiiltelefoniteenust 500 000 kliendile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755