27. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia Sonera loobub LMT kasuks Lattelecomist

Telia Sonera nõustus neljapäeval Läti valitsuse plaaniga muuta osalust Lattelecomis ja LMTs.

Kokkuleppe kohaselt loobub Telia Sonera telekommunikatsioonifirma Lattelecom aktsiatest ja saab vastutasuks omale kogu mobiiltelefonifirma LMT, vahendas Rootsi päevaleht Dagens Nyheter Reutersi uudist.

"Oleme alati öelnud, et eelistame mõlema ettevõtte kogu aktsiapaki ostmist. Kuna aga valitsus sellele konkurentsinõuete tõttu eitavalt vastas, siis oleme rahul ka 100% LTM aktsiate omandamisega," ütles Telia Sonera Põhjamaade ja Baltikumi juht Kenneth Karlberg.

Seega loobub Telia Sonera tehingu käigus 49% Lattelecomi aktsiatest ning saab nende asemele osta kõik teiste omanike käes olevad LMT aktsiad: 28% Läti riigilt ja 23% Lattelecomilt.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755