31. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vihmavari ennustab vihma

Ameerika firma toob sel nädalal välja vihmavarju, mis mitte ainult ei kaitse vihma eest, vaid suudab seda ka ette ennustada.

Firma Ambient Devices püüab kokku panna internetis leiduvat infot ning igapäevaseid tarbeesemeid. Vihmavarju varre sees on raadiovastuvõtja, mis suudab vastu võtta 150 USA piirkonna ilmaprognoose edastavalt netiküljelt.

Kui ilmateade ennustab eelseisvaks 12 tunniks vihma, sütib vihmavarju sangas tuluke. Kui see vilgub aeglaselt ja loiult, on oodata kerget vihma. Äge plinkimine ennustab äikesetormi.

Firma esindaja Mark Price ütles Reutersile, et internetist infot hankiva vihmavarju peamine kasutegur seisneb selles, et juba hommikul piisab pilguheidust varjule, et veenduda, kas täna kisub vihmale.

Ambient Devices on firma, mis püüab leida kommertsväljundeid Massachusettsi tehnoloogiainstituudi MIT Media Labis sündinud ideedele.

Vihmavarju sisselülitamiseks tuleb helistada firma klienditoe numbrile, sel nädalal müügile jõudev vari hakkab USAs maksma 1600 krooni ringis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755