1. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Liit ähvardab Eesti mobiilifirmasid suure trahviga

Euroopa Liit hoiatab Eesti mobiilsideoperaatoreid, et kui need hakkavad paralleelselt tõstma vastuvõetavate kõnede hindu mõnes riigis, ähvardab neid suur trahv.

"Euroopa Liidu rändlusteenuste määruse eesmärk on kärpida rändlusteenuse ülemäära kõrget hinda, mida inimesed on pidanud siiani teistes ELi liikmesriikides olles maksma. Juhul kui Eesti mobiilioperaatorid hakkavad paralleelsed tõstma vastuvõetud kõnede minutihinda teatavates riikides, võidakse seda käsitleda ka kui konkurentsivastast tegevust," teatas eurovoliniku Viviane Redingu pressiesindaja Päevalehele.

"Ei tasu unustada, et nii Euroopa Liidu kui ka liikmesriikide konkurentsireeglid kehtivad ka rändlusteenuste kohta. Konkurentsireeglite rikkumise puhul võivad nii Euroopa Komisjon kui ka liikmesriikide vastavad ametid sekkuda ning määrata reegleid rikkunud firmadele suured trahvid," märkis pressiesindaja.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755