2. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MicroLinki uus kontorihoone saab Ustus Aguri nime

Eesti suurima IT-ettevõtte MicroLink uus kontorihoone Ülemiste Citys hakkab kandma Eesti infoühiskonna teerajaja Ustus Aguri nime, teatas firma.

MicroLinki tarbeks rajatakse Ülemiste Citysse 10korruseline büroohoone, millest firma võtab kasutusele üle 4000 m2 viiel korrusel. Büroohoone ehitab AS Celander, millega Ülemiste City sõlmis ehituslepingu mahus üle 120 miljoni krooni. MicroLinki hoone valmib 2008. aasta kevadel.

”Ülemiste City tahab Eestist pärit uuendusmeelsete inimeste esiletoomisega propageerida ühiskonnas innovaatilist mõtlemist,” kommenteeris Gunnar Kobin, Ülemiste City juhatuse esimees. „Selleks et tunnustada suursaavutusi loonud inimesi, nimetatakse Ülemiste City kõik valmivad hooned Eestiga seotud maailmamainega innovaatorite järgi.”

Eesti infoühiskonna teerajaja Ustus Agur (1929-1997) jõudis töötada arvutiinseneride koolitaja, uurija, oskuskeele arendaja ja Eesti infosüsteemide rajajana ning avaldada üle viiesaja publikatsiooni. Just Ustus Aguri loodud on eestikeelne sõna raal.

”Eesti IT-sektori kiires arengus on olnud Ustus Aguril väga oluline roll. Kuigi paljud tänased IT-inimesed teda enam ei mäleta, alustati just Ustus Aguri eestvedamisel Eesti informaatika arenduskava koostamist. "Eesti tee infoühiskonda" sõnastajaks oli Ustus Agur,” sõnas MicroLinki juhatuse esimees Enn Saar.

Ustus Agur huvitus elektronarvutitest juba 1950ndail aastail, olles ka esimese eestikeelse elektronarvuteid käsitleva publikatsiooni autor. Tunnustatud teadlaselt ilmus igal aastal kümneid artikleid eri valdkondadest: kõrgkooli pedagoogikast, programmõppest, kirjanduse, kunsti ja küberneetika seostest. Laiale lugejaskonnale oli adresseeritud populaarteaduslik raamat "Inimesed ja automaadid".

Oluliseks etapiks Aguri elus kujunesid tööaastad Eesti Informatsiooni Instituudis, mis oli Eesti teadus- ja tehnikainfosüsteemide arendajaks. Aguri tegevus on seotud Eesti Informaatikanõukogu moodustamisega ja Informaatikafondiga, mille tegevdirektorina Ustus Agur viimastel aastatel töötas.

MicroLinki hoone hakkab asuma Ülemiste City südamesse rajatava pargi ja tehistiigi kõrval, Suur-Sõjamäe teed ning Lennujaama teed ühendava tänava ääres.

MicroLink on Eesti ja Baltikumi suurim IT-lahenduste partner äriettevõtetele, pakkudes kõiki äritegevuseks vajalikke omavahel integreeritavaid IT-lahendusi tarkvarast ja konsultatsioonidest kuni riistvara halduseni. MicroLink asutati 1991. aastal, firmas töötab üle 270 IT-spetsialisti. 1. juulist 2007 on AS MicroLink Eesti 100% ASi Eesti Telekom tütarettevõte.

Ülemiste City on Tallinna Lennujaama naabrusesse rajatav Targa Äri Linn. Linnakusse tuleb üle paarisaja tuhande ruutmeetri büroopinda ja kõrgtehnoloogilisi tehaseid. 2006. aasta sügisel kolisid Ülemiste Citysse tarkvaraarendusettevõte Webmedia ning Mainori Kõrgkool. Augustis kolivad Ülemiste Citysse haridus- ja teadusministeeriumi allüksused ning Eesti suurim arvutitootja ML Arvutid, oktoobri lõpus avab Ülemiste Citys uksed restoranitänav.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755