8. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veebileht tahab kokku saada kõik maailma inimesed

USA firma on seadnud eesmärgiks koondada otsingusüsteemi kõigi maailmas elavate enam kui kuue miljardi inimese nimed.

Hetkel on spock.com indekseerinud rohkem kui saja miljoni inimese nimed ning iga päev lisandub miljoneid. Praegu on leheküljest üleval beta-versioon, kirjutas Physorg.

Mullu Californias Redwoodis loodud Spock.comi asutajad loodavad, et ühel päeval on võimalik lehelt leida infot iga inimese kohta, kes maailmas elab

"Meie otsingumootorina korrastame seda infot," ütles Spock.comi asutaja Jay Bhatti. "Oleme keskendunud vaid inimestele."

Inimeste leidmiseks on Spock.com käimas läbi suhtlusveebe MySpace, Friendster ja Bebo. Samuti on võimalik igaühel lehele infot lisada, et spock.com saaks luua uusi profiile.

"Me indekseerime nimesid, aga masin ei saa aru kõigist andmetest," ütles Bhatti. "Siin saavad meid aidata kasutajad. Spocki kasutajana saad lisada märksõnu, pilte ning lisada lehekülgi teiste kohta."

Lehekülg väidab, et neil on olemas filtrid, leidmaks ülesriputatu seast valet. Iga profiil läbib kvaliteedikontrolli, mille eesmärk on teha kindlaks, et see on tõesti õige.

Kasutaja saab paluda oma profiil lehelt eemaldada ning lasta valeinfo puhul uurida, kust see pärineb.

Igal kasutajal on oma reiting, kui kasutaja on üles riputanud väärinfot, kajastub see ka tema reitingunumbris. Kui reiting langeb väga madalale, võib see kaasa tuua profiili kustutamise.

Ettevõtmisse on riskikapitalistid paigutanud seitse miljonit dollarit (ligi 80 miljonit krooni), lehekülje kasutamine on tasuta, raha hakkab sisse tooma reklaam.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755