10. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wi-Fi tõuseb taevasse

Pikkadel lennureisidel ilma internetita istuda on tõeliselt tüütu.

Eelmisel aastal lubas USA lennufirma Jet Blue hakata oma lendudel pakkuma juhtmevaba netiühendust, kuid seni on see võimalus vaid USA siselendudel.

Nüüd teatas American Airlines, et koostöös internetipakkuja AirCelliga käivitub Wi-Fi kompanii lennukites uuel aastal, teatas Popular Science.

Pikad üleookeanilennud ei ole enam auk suhtluses, lennu ajal on võimalik olla võrgus, kui vaid sülearvuti Wi-Fi-nupp on aktiveeritud.

Kuigi hind pole veel teada, on AirCelli juhtkonnast tulnud teave, et ühe kontinentidevahelise lennu eest küsitav summa võiks jääda kümne dollari piiresse (umbes 113 krooni). Võrreldes sellega, kui palju tööd saab lennutundide ajal ära teha, on see muidugi pisku.

Aga kellel tööd teha pole, saab näiteks üle võrgu mängida või vaadata suhtlusportaalis sõprade pilte. Loodetavasti toovad need arengud ka Euroopa siselendudel Wi-Fi pakkumise päevakorda.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755