15. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norby Telekomi juht: Kõu kvaliteedi tagamine on tõsine väljakutse

Norby Telekomi juht Oleg Švaikovski sõnul on Eesti Energia internetiteenuse Kõu kvaliteedi tagamine energiafirmale tõsine väljakutse.

Aripaev.ee online-intervjuul küsis lugeja Švaikovskilt, millal saavutab Kõu piisava kvaliteedi, mis ei sõltuks kasutajate arvust.

Švaikovski vastas: "Sedamööda, kuidas Kõu kasutajate arv kasvab ja igale kasutajale eraldatav võrguressurss väheneb, lisab Eesti Energia kindlasti tugijaamu juurde, et mahtusid kasvatada. Ja sel hetkel muutub Kõu kui tehnoloogia suurim eelis ka tema suurimaks miinuseks. Kuna 450 MHz sagedusel raadiointernet levib väga hästi ja kaugele (kuni 50 km tugijaamast), hakkavad tihedamalt paigutatud tugijaamad üksteist segama ning omakorda tekitama häireid teenuse kättesaadavuses."

See on Švaikovski sõnul Eesti Energia tehnilisele meeskonnale paras väljakutse. "Ma usun sellesse, et need inimesed, keda mina sealt tean, on piisavalt head spetsialistid, et nad saavad selle väljakutsega hakkama," lisas ta.

Norby ei ole Švaikovski ütluste kohaselt praeguseks Kõu tõttu märkimisväärselt kliente kaotanud. "Täpselt 9 klienti, kellest kaks on juba avaldanud soovi meie juurde tagasi tulla," märkis ta.

Loe täispikka intervjuud siit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755