17. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

If pakub klientidele turvalisust surnukambris

If Eesti Kindlustuse kliendid on sel nädalal saanud kindlustusfirmalt saanud kummalisi ingliskeelseid kirju, kus pakutakse turvalisust ja stabiilsust surnukambris.

Meiliaadressilt [email protected] saadeti firma klientidele ja ka teistele internetikasutajatele kirju ühe, kuid väga värvika ingliskeelse lausega: "Pakume Teile turvalisust ja stabiilsust surnukambris!!!" kirjutas venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

If Eesti Kindlustuse klienditeeninduse telefonilt teatati, et kirju saadavad häkkerid. Samal ajal oli probleeme ka firma internetilehekülje avamisega. Kuigi tõenäoliselt selles kirjas peale tuju rikkumise mingit ohtu klientidele ei ole, oleks parem see oma postkastist esimesel võimalusel kustutada.

Kas häkkerite mõttel või juhuslikult toimus rünnak paar päeva pärast informatsiooni avalikustamist firma poolt 2007. aasta esimeses pooles 104 mln suuruse (55% rohkem kui samal perioodil eelmisel aastal) kasumi teenimisest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755