21. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

American Airlines andis Google'i kohtusse

Suur Ameerika lennukompanii American Airlines andis reedel kohtusse internetifirma Google'i, süüdistades teda kaubamärgi õiguste rikkumises.

Lennukompaniid häiris, et AdSense'i reklaamis kasutati American Airlinesi võtmesõnana, et suunata teiste lennukompaniide kodulehtedele.

American Airlines teatas, et AdSense kasutab American Airlinesi kaubamärgi tuntust ära. Texase ringkonnakohtusse antud hagis nõuab American Airlines, et Google keelaks nende kaubamärgi loata kasutamise.

"Google kauples meie kaubamärgiga ilma meie loa ja heakskiiduta, müües selle kasutamise õigust oma klientidele," märgib lennukompanii oma hagis. Esitatud on ka kahjunõue.

On tähelepanuväärne, et samasugust kontekstil põhinevat reklaami kasutatakse ka mujal, näiteks Venemaal, lisas CyberSecurity.ru. Venemaal pole aga kohtus arveteõiendamiseks läinud, kokkulepped on saavutatud läbirääkimiste teel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755