21. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Britid ammutavad telefoni laadimiseks energiat tuulest

Briti telekommunikatsiooni operaator Orange esitleb lähemas tulevikus uut telefonilaadijat, mis ammutab energiat tuulest.

Konstruktsioonilt kujutab klaadija endast miniturbiini, vahendas CyberSecurity.ru, mida saab lihtsa vaevaga kinnitada seina või maja katuse külge, või mõnda muusse tuulisesse kohta.

Turbiini küljes on akumulaator, mis suudab koguda energiat telefoni laadimiseks vajalikul määral.

Orange andmetel pakkusid sellise akulaadija ideed neile inimesed, kes töötavad alternatiivsete telefonilaadimise ideede kallal. Tuulelaadija on tootmiseks ette valmistatud Texase ülikoolis. Kogu seadeldis kaalub vähem kui 100 grammi. Selle hind ja müüki tuleku aeg pole esialgu veel teada.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755