Täna ajaloos: Kas mäletate Windows 95? PILDID

1995. aastal lõi Microsoft kõvasti
trummi.

Rolling Stonesi laul "Start Me Up" osteti reklaamiks(väidetavalt teenis bänd selle väikese laenamise eest 8-14 miljonit dollarit). Laul pidi vihjama Start-nupule, mida arvutikasutajad varem polnud oma silmaga näinud. New Yorgis Empire State Buildingule ilmus Windowsi logo. Kõik see pidi tõmbama tähelepanu Windowsi uue operatsioonisüsteemi Windows 95 tulekule tänasel päeval 12 aastat tagasi.

Kuigi Windows 95 polnud esimene Windowsi operatsioonisüsteem (meenutagem 3.1), kus kasutaja ja arvuti suhtluses polnud vaja käsurida, astus Windows 95 puhul Microsoft pika sammu eemale MS-DOSist.

Õigupoolest pandi Windows 95 puhul varem eraldiseisnud DOSi ja Windowsi tooted kokku nii, et kasutaja töölaual sellest mingit aimu polnud. Igatahes: arvutikasutajalt eeldas uus keskkond aina vähem, igaüks sai hakkama.

Windows 95ga koos välja ka esimene netilehitseja Internet Explorer, esialgu lisapaketis, mida sai eraldi osta. Aga see esimene IE maeti kiiresti maha. Ning hoopis Netscape Navigatorist sai veebilehitsejate turul liider.

Windows 95 oli pigem teerajaja sellele, mis oli edaspidi tulemas. 1998. aastal tuli välja Windows 98, seejärel Windows 2000, XP ning tänavu Vista.

Microsoft lõpetas Windows 95le tehnilise toe aastal 2001.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara