29. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia heidab Apple'ile väljakutse

Nokia tutvustas täna uusi muusikatelefone ning uut teenust, mis peab hakkama konkurentsi pakkuma Apple'i populaarsele muusikateenusele iTunes.

Londonis toimunud pressikonverentsil avalikustati Nokia Music Store, mis avatakse Euroopas selle aasta neljandas kvartalis. Selle teenuse kasutajal ei pea muusika allalaadimiseks enam tingimata arvutit kasutama. Asjad saab aetud telefoniga, kirjutas Rootsi majandusuudiste portaal di.ee.

Ühe pala maksumuseks on üks euro, terve albumi saab 10 euroga.

Teenusest üksi Apple'iga konkureerimiseks ei piisa. Nii toob Nokia välja ka uue muusikatelefoni mudeli N81, mis on Soome mobiilifirma vastus Apple'i iPhone'ile. Telefoni mälusse mahub umbes 6000 muusikapala ning selle hind ilma käibemaksuta on ca 430 eurot.

Lisaks on Nokial pakkuda N95 uut versiooni, millel on kaheksa gigabaidine mälu. See multimeedia mudel tuleb müüki oktoobris hinnaga 560 eurot.

Uudiste hulka käivad veel kaks muusikatelefoni koondnimega Xpressmusic, mudelid 5310 ja 5610. Esimene neist võib muusikat mängida 18 tundi järjest ja mahutada kuni 3000 pala. Mudelil 5610 on suurem ekraan ning see võib muusikat mängida 22 tundi. Mõlemad tulevad müüki oktoobrist hinnaga vastavalt 225 ja 300 eurot.

Nokia internetiteenuste uus nimi on Ovi ehk soome keeli uks. Sinna alla hakkavad edaspidi kuuluma nii Music Store kui N-Gage mängud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755