Delli kasum kasvas 46 protsenti

Arvutitootja Delli II kvartali kasum kasvas
46 protsenti, 733 mln dollarini ehk 32 USA sendini aktsia kohta. Analüütikud
ootasid kasumiks 31 USA senti aktsia kohta. Ettevõtte käive kasvas 14,8 mld
dollarini, analüütikud lootsid 14,6 mld dollarilist käivet.

"Dell on paremusele pööramise varajases staadiumis," ütles Pacific Crest Securitiese analüütik Brent Bracelin Bloombergile. "Nad on saavutanud edu jaotusvõrgu ja toodete poolel, olles valmis pöörduma kasvule ja ümberpööramisele 2008. aastal."

"Kuigi meie tulemused demonstreerivad, et oleme saavutanud edu oma eesmärkide täitmisel, oleme ikka varajases staadiumis muutmaks oma ettevõtte struktuuri, kulusid ja tegevusi," ütles ettevõtte juht Michael Dell.

Müük läbi jaemüüjate nagu Wal-Marti aitasid II kvartalis Dellil kasvatada tehasest väljasaadetud arvutite kogust 5,7 protsenti võrrelduna esimese kvartaliga. Dell suutis müüa kallimaid tooteid, mis viis keskmise müügihinna ülesse.

Arvutid andsid 60 protsenti Delli käibest. Serverid lõikasid 11 protsenti ning salvestusseadmed neli protsenti. Nagu Hewlett-Packard ja Apple nautis ka Dell paremaid kasumimarginaale tänu odavamate arvutikomponentidele nagu mälud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara