10. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andres Agasild: Eestil on oht ka internetiäris muutuda allhankijaks

Järgmisel nädalal Äripäeva majanduskonverentsil Äriplaan 2008 esinev MarkIT tegevjuht Andres Agasild leiab, et Eesti internetifirmad peaksid enam tähelepanu pöörama oma kapitalil põhinevatele internetiprojektidele.

"Vajalik on kohalike ettevõtjate innovatiivsus ja ettevõtlikkus, et luua väljakutsuvaid projekte millega välistööjõud oleks huvitatud liitumast," ütles Agasild konverentsi korraldajatele.

Tema sõnul on näiteks Skype suutnud Eestisse tuua arvestaval hulgal väljaseptsialiste ja nende puhul on tegemist tipptasemel teabetöötajatega, mitte masstööjõuga. "Samas on siin oht muutuda ka selles valdkonnas allhankijaks. Tõeliselt väljakutseks oleks Eesti oma kapitalil põhinevad internetiprojektid, mis suudaksid välisturgudel läbi lüüa ja kaasata ka välistalenti," lisas ta.

Võõrtööjõu sissetoomist internetiäris Agasild üldiselt aga vajalikuks ei pea. "Internetiäri on juba olemuselt asukohast suhteliselt sõltumatu. Internetifirma käivitamisel on täiesti võimalik tellida kujundus USAst, programmeerimine Ukrainast, logo ja kaubamärk UKst jne. Internetiäri kontekstis pole tööjõu importimine seega eraldi teema," märkis ta, lisades, et pooldab internetiäri kontekstis mitte võõrtööjõu sissetoomist, vaid suutlikkust võõrtööjõudu rakendada väärtuslike ekspordieesmärkide nimel.

Loe Äriplaan 2008 kohta lisa siit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755