Andres Agasild: internetireklaamis sama hull kasv jätkuda ei saa

MarkIT tegevjuht Andres Agasild ei näe
järgmisel aastal internetireklaamis enam nii suurt kasvupotentsiaali, nagu on
sektor näidanud viimastel aastatel.

"Internetireklaami turu 2007. aasta esimese poole käive oli 68 miljonit krooni, mis on sisuliselt sama kui terve 2006. aasta käive. Seega on eeldatav turumaht sel aastal 140-155 miljonit krooni. Järgmisel aastaks sama hull kasv jätkuda ei saa, kuid tempokas 50-60% on täiesti reaalne," ütles Agasild Äripäeva majanduskonverentsi Äriplaan 2008 korraldajatele.

Kogu internetiärist peab Agasild suurima kasvupotentsiaaliga suunaks siiski reklaami. E-teenuste kasvutempo võiks vanadel olijatel tema sõnul olla keskmiselt 20-30%. Turu kogukasvu kiirenemine sõltub peamiselt uutest projektidest.

Lõppkliendiga seotud e-kaubanduse käive on Agasilla hinnangul orienteeruvalt 350-400 miljonit krooni. "E-kaubanduse käibes suuri hüppeid 2008. aastal veel ei näe. Jaekaubandus on väga poodide keskne. E-kaubanduse eduks peaks just eakamate ja jõukamate klientide internetikasutus suurenema ning ostukäitumine muutuma," selgitas ta.

Kokkuvõttes hindas Agasild internetiäri suurust järgmiselt:
- internetireklaam - 155 miljonit;
- internetiteenused - 200 miljonit;
- e-kaubandus - 400 miljonit;
- kogu sektor - 755 miljonit.

Loe Äriplaan 2008 kohta lisa siit.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara