11. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sada mobiili heliseb 24 tundi puu otsas

Neljapäeva õhtust ripuvad ja helisevad Tallinna kesklinnas Jaani kiriku kõrval puu otsas sada linnarahvalt kogutud mobiiltelefoni.

Valguse ja heli projekt "Päev ilma mobiilita" loob festivali Plektrum raames telefonide abil valgus- ja heliinstallatsiooni.

Igaühel on võimalik oma mobiiltelefonist ööpäevaks loobuda ning see installatsiooni kasutamiseks anda. Selleks tuleb saata kiri [email protected], korraldajad tulevad ise mobiiltelefonile järele ning toovad laupäeval kokkulepitud aadressile tagasi.

Samuti võib minna oma telefoniga neljapäeval kella 17 ja 19 vahel Jaani kiriku juurde ning telefoni saab selle reede õhtul Kunstihoone eest kella poole kümne ja poole üheteistkümne vahel kätte. Telefoni aku peab olema eelnevalt laetud.

Projekti korraldajad lubavad, et projekti valvab turvafirma mehitatud valve ning samuti on kogu aeg kohal projekti esindaja. Mobiiltelefonid kaitstakse vihma eest kilega ning telefonid kinnitatakse turvaliste kinnititega puuokste külge nii kõrgele, et ilma abivahenditeta neid sealt kätte ei saa. Iga osalejaga sõlmitakse leping.

Projektis osaleda saab ka puu otsas asuvatele telefonidele helistades, samuti on projekti jaoks spetsiaalselt avatud kümme mobiilinumbrit.

"Kas saab nimetada söömist sõltuvuseks - Päev ilma mobiilita on pigem kui dieet - päev, mil ei söö, vaid jood ainult vett. Ühel päeval on hea oma mobiil puu otsa riputada ja katsuda omapäi hakkama saada," kirjutavad korraldajad Eve Arpo ja Riin Kranna-Rõõs. ""Päev ilma mobiilita" ei taotle mustvalget halb-hea süüdistamist mobiilisõltuvuse teemal, vaid diskussiooni. Päev ilma mobiilita võib viia järelduseni, et kasutame mobiili liiga palju, või tõestuseni, et mobiil lisab olulise väärtuse meie elule."

Rohkem infot ning projekti mobiiltelefoninumbrid leiab blogist: http://mobiilipaev.blogspot.com/

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755