11. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Windowsi kasutajate Skype'i ründab ussviirus

Skype on avastanud, et liikvel on w32/Ramex.A- nimeline ussviirus, mis on nakatunud Skype for Windows kasutajate arvuteid, kirjutas Skype'i piirkondlik avalike suhete juht Villu Arak oma blogis.

Viirus levib nii, et saadab nakatunud arvuti Skype'i kasutajakontolt teisele Skype'i kasutajale vestlussõnumi, mis palub klikkida teatud veebilingil. Lingile klikkimine võib nakatada sõnumi saanud inimese arvuti.

Skype'i kasutaja arvuti saab viiruse ainult siis, kui kasutaja klikib vastaval lingil ning laadib alla ja käivitab viiruse. Sõnum, millest liigub ringi mitmeid versioone, on kirjutatud osavalt ja võib esmapilgul mõjuda väga usaldusväärselt, kutsudes lingile vajutama.

Araku teatel on Skype võtnud ühendust juhtivate viirusetõrjetarkvara tootjatega, kes uuendavad praegu tõhusalt oma tarkvara ussviiruse peatamiseks. Praeguseks on oma viirusetõrjeprogramme juba uuendanud F-Secure ja Kaspersky Lab, et arvutites viirus leida ja eemaldada.

"Soovitame kasutajatel veenduda, et arvutis oleks olemas viirusetõrjeprogrammi viimane versioon, mis tagab parima kaitse nii selle kui teiste võimalike viiruste vastu," lisas Arak.

Nii kõnealuse ussviiruse kui Skype'i üldise tervise kohta saab inglise keeles lisainfot Heartbeati blogist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755