13. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Netileht paljastas Venemaa võimaliku tuumaallveelaeva projekti

Venemaa võib olla välja töötamas uut tüüpi tuumaallveelaeva, mis suudaks patrullida pinnale tõusmata kauem kui olemasolevad diiselmootoriga alused.

Projekti koodnimega 20120 avalikustas esimesena läinud nädalal Nižni Novgorodi oblasti Sarovi linnavalitsuse ametlik internetilehekülg. Nimelt külastas linna samanimelise allveelaeva komandör ja sellega seoses avaldati ka infot uue allveelaeva kohta, vahendas Päevaleht Online Kommersanti.

Asjaolusid uurima asunud Kommersandile ei soovinud linnavõimud ega sõjaväe esindajad enam midagi rääkida. Sellegipoolest oletas ajaleht, et projektis 20120 katsetatakse tehnikat, mis erineb senistel allveelaevadel kasutatavast täielikult. Võimalik ka, et arendatakse edasi juba Nõukogude ajal käsil olnud lahendust, mis nägi ette diiselallveelaevade varustamise väiksemate tuumareaktoritega, pikendamaks nende operatiivaega ilma pinnale tõusmata.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755