27. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pealtkuulaja pakub kaupu

Sel nädalal jõudis turule tarkvara, mis oskab pealt kuulata telefonikõnesid ning reklaamib vastavalt kõne sisule erinevaid kaupu ja teenuseid. Vastutasuks on tasuta kõned.

Tarkvara meenutab Skype'i ning suudab jälgida üle interneti käivaid telefonikõnesid. Pealtkuulatud info põhjal kuvab tarkvara arvutiekraanile kõne sisuga haakuvaid reklaame, kirjutas Daily Mail.

Kui telefonikõnes on jutuks õhtusöögile minekust, ilmuvad ekraanile lähiümbruse restoranide reklaamid. Jutt rattamatkast toob ekraanile jalgrattapoodide lingid.

Sellise tarkvara katsetusi alustas USA tarkvaraarendaja Puddingmedia sel nädalal Ameerikas. Kasutajad saavad teha USA ja Kanada piires tasuta kõnesid. Puddingmedia on teatanud, et ei salvesta ei kõnesid ega ka telefoninumbreid. Ometi on juba kerkinud küsimus, kuidas selline tarkvara sobib kokku eraelu privaatsusega.

Idee meenutab Google teenust Gmail, mis pakub reklaame, mis seostuvad e-mailide sisuga.

Samasugune teenus on kavas tuua turule ka mobiiltelefonide tarbeks - seal ilmuksid reklaam pärast kõne lõppu mobiiltelefoni ekraanile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755