Ohtlikud tooted said kullasooneks

Skandaalid ohtlike toodetega on toonud
kuldajad tarbijaohutuse testijaile, peale tootjate, kauplejate ja riigiasutuste
on ka lapsevanemad asunud mänguasju testima.


"Nende firmade jaoks on iga ohtlik toiduaine või muu toode kullasoon," ütles investeerimisfirma Jefferies analüütik Alex Barnett, "äri globaliseerudes muretsevad inimesed üha enam ostetava kauba ohutuse üle." Jefferies annab klientidele ostusoovituse toodete testimise firmade SGS ja Wendel aktsiatele, vahendas tänane New York Times.


Ajaleht tõi näiteks pereisa Andrew Jonesi (35), kes oli oma kolmeaastase tütre mänguasjad põrandale ritta seadnud ja kontrollis neid koduse testimiskomplektiga avastamaks võimalikku pliisisaldust värvis. "Kui riik mänguasjade ohutust ei kontrolli, siis teen ma seda ise," teatas ta. Selleks ostis ta mitu lihtsat LeadCheck (pliikontroll) komplekti, et nendega oma tütre kümneid mänguasju üle käia. USA riiklikud tarbija-, keskkonna- ja tervisekaitse organid neid "igamehe jaoks" tooteid küsitava täpsuse pärast siiski kasutada ei soovita.


Murelikud lapsevanemad on siiski vaid väga väike osa toodete tarbijaile ohutuse testimise praegusest 5 mld dollarisest turust, märkis ajaleht ja tõi samas viiteid selle majandusharu järsule kasvule.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara