Tamkivi: Skype Eesti töös kiireid muudatusi ei tule

Skype Eesti tegevjuhi Sten Tamkivi sõnul ei
mõjuta uudis sellest, et kaks aastat tagasi Skype’i üles ostnud eBay ootused
pole täitunud, täna veel kuigivõrd Skype Eesti kontori tööd.

„Eesti poolelt on väga selge, et koheseid muudatusi ei tule,” ütles Tamkivi. „Me oleme kohtunud eBay juhtidega selles kontekstis ja Eesti ning üldse Skype’i sisulise arendustööga ollakse väga rahul,” ütles ta.

Tamkivi sõnul jätkab praegu 300 töötajaga Skype Eesti aktiivselt uute töötajate otsimist. Perspektiivis võiks kontor Eestis olla kuni 350-400 töötajaga. „Ma ei näe põhjust oma varasemaid prognoose muuta,” ütles Tamkivi. „Me oleme suvi läbi teinud järgmise aasta plaane ja suur muutusi ei ole kuskilt näha.”

Küsimusele, millega firma praegu tegeleb, vastas Tamkivi, et ampluaa on väga lai. "Kui ühest küljest tundub, et Skype võiks hakata valmis saama - firmal on 220 miljonit kasutajat ning neli aastat on ettevõte tegutsenud, siis teisest küljest toimub sellist igapäevast innovatsiooni igal pool. On see siis Windows’i klient, millest tulevad uued versioonid, või uued Skype’i võimelised telefonid ja seadmed," loetles Tamkivi.

Tamkivi ei tahtnud börsireeglite tõttu ettepoole spekuleerida, millised võiksid olla need teenused, millest Skype edaspidi rohkem tulu võiks teenida. Praegu tuleb lõviosa tulust nn Skype Out teenusest, mis võimaldab Skype'i telefonilt helistada suvalisele maailma tavatelefonile või mobiilile. Samas leidis Tamkivi, et on suur asi, kui ollakse neli aastat vana firma, millel on veerand miljardit kasutajat ja mis on kasumlik. Teises kvartalis oli Skype’i käive ca 90 miljonit dollarit.

„Kogu kollektiiv on motiveeritud ja tegus jätkuvalt edasi,” võttis Tamkivi kokku tänase päeva seisu.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara