4. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alamäe: valitsused ei peaks erasektorit dubleerima

Webmedia juht Priit Alamäe ütles täna Microsofti "kuisamist" kommenteerides, et ühelt poole ton hea, kui konkurents tiheneb, teisalt aga ei tohiks valitsused firmadele öelda, kuidas äri ajada.

Euroopa Komisjoni ja Microsofti vaidlust ei ole Alamäe eriti tähelepanelikult jälginud. Saadud info põhjal aga oletas ta, et ilmselt on kokku saanud ühelt poolt ELi soov suure turuosaga ettevõtete tiibu kärpida ja teiselt poolt vihaste/kadedate konkurentide aktiivne lobitöö võimukoridorides. "Sellisel pretsedendil on alati kaks poolt: ühelt poolt on hea, kui konkurents tiheneb ja IT-maailm avatumaks muutub, aga teiselt poolt ei saa mitte heaks kiita seda, et valitsused ütlevad erafirmadele detailselt, kuidas nad oma äri peaks ajama," ütles Alamäe.

"Venemaa osas on kõik võimalik, aga arvestades avatud koodiga Linuxi operatsioonisüsteemi olemasolu, mis on võimalik juba praegu riigiasutustes ja koolides kasutusele võtta, on valitsustel ilmselt võimalik oma raha mõtestatumalt investeerida," arvas Alamäe.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755