10. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Televõrk: Kõu häälestamine ei lõpe kunagi

Eesti Energia väljatöötatud Kõu internetiteenust pakkuva Televõrgu ASi tegevjuht Urmas Aiaste ütles sideameti tingimustele mittevastamise kohta, et häälestamine kestab pidevalt.

„Minu süda küll ei valuta ja (nõuete – toim.) täitmisega kindlasti mingit probleemi ei tule. Vahe on marginaalne,“ ütles Aiaste.

Televõrgu juhi sõnul on tegelikult on raske öelda, mis otseselt probleemi tekitab. „Võimalik, et on vaja järelhäälestust, selleks on need mõõtmised tegelikult väga head. Eks häälestame ja siis nad mõõdavad uuesti. See ei lõpe tegelikult kunagi,“ selgitas Aiaste, lisades, et plaanis on ka võrku täiendada.

Üldiselt ei pea Aiaste sideameti mõõtmist kasutajate seisukohalt oluliseks. „Kasutajal ei ole sellest mingit vahet, isegi meie ei suuda nii täpselt mõõta. Sideamet sõidab tõenäoliselt autoga ringi ja paneb modemi käima ning kontrollib. Aga tasub arvestada, et see on statistika, üks kord tulevad mõõtmised üht moodi ja teine kord teistmoodi,“ ütles ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755