31. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google panustab telefonile

Google plaanib 2008. aasta keskel tulla turule mobiiltelefonide jaoks mõeldud tarkvaraga, teatasid asjaga seotud inimesed eile Wall Street Journalile. Ametlikku teadet oodatakse järgneva paari nädala jooksul.

Algselt otsingumootori arendamisega tuntust kogunud Google on viimastel aastatel kiirelt tegevusvälja laiendanud. Sisenetud on peale veebireklaami ka video, televisiooni, raadio ja trükimeedia reklaamiturule. Lisaks on asutud tootma ka tarkvara, astudes seega kandadele alaliidrile Microsoftile.

Google’i telefonitarkvara sisaldab ligipääsu mitmetele laialdast tuntust kogunud rakendustele, nagu YouTube, Google Maps ja Gmail.

Oluline osa plaanist on, et tarkvara saab ilmselt olema avatud koodiga, mis lubab iseseisvatel tarkvaraarendajail seda täiustada ning lisada vajalikke lisafunktsioone.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755