31. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google võrgutab suhtlusvõrgustikke

Google poolt välja töötatud uus süsteem võimaldab arendajatel kasutada samu rakendusi erinevates sotsiaalsetes suhtluskeskkondades.

Tänaseni peavad arendajad kohandama oma lahendusi vastavalt keskkonnaga, kellega koostööd tehakse. Ülimenukas Facebook on suurim, kellega paljudel sotsiaalsetel võrgustikel on ühilduvaid lahendusi.

Google OpenSocial võimaldab kasutada ühesuguseid lahendusi mitmes keskkonnas korraga, nagu näiteks Facebookist tuntud muusikasoovitused iLike või siis parimate sõprade tähistamiseks mõeldud Top Friends.

Google on ammu haudunud suuri plaane seoses sotsiaalsete suhtluskeskkondadega, kuid pidi eelmisel nädalal tunnistama kaotust Microsoftile võitluses keskkonna Facebook pärast.

Google teatel on OpenSociali kasutamiseks leping juba tosina sotsiaalse suhtluskeskkonnaga, näiteks LinkedIn, Friendster ning Google’i enda Orkut, teatas BBC.

Arendajatest on liitunud Flixter, iLike ning RockYou.

Erinevalt Facebookist võimaldab OpenSocial kirjutada tavalises javascriptis ja html-is. Kood vajab ühildumiseks vaid väikest kohandust.

Tehnoloogiablogi TechCruch nimetas plaani arendajate hulgas kindlaks hitiks, ühtlasi ennustas, et sellest saab Facebookile suur rivaal.

„Arendajad kurdavad, et iga uue sotsiaalse võrgustiku tarbeks tuleb ära õppida keel ning kulutada aega, et kirjutada uusi koode,” kirjutas TechCrunch’is Michael Arrington. Tema sõnul on juba liitunud võrgustike arv muljetavaldav. „Hirm Facebooki ees on ajanud Google paati häid partnereid.”

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755