Google’i aktsia hind kerkis üle 700 dollari taseme

Google’i aktsia hind kerkis täna
kauplemispäeva alguses esmakordselt ajaloos üle 700 dollari taseme.

Eelmise maagilise hinnataseme, 600 dollari ületamine, toimus vaevalt kuu aega tagasi. Need, kes on julgenud Google’i aktsiatesse kohe algusest peale investeerida, on olnud või sees. Ettevõte läks börsile 2004. aasta augustis ning selle hind on avaliku aktsiaemissiooni (IPO) hinnaga võrreldes kerkinud enam kui kaheksa korda.

Oma 219 miljardi dollariga (2,4 triljoni krooni) on ettevõte S P 500 indeksi koosseisu kuuluvatest ettevõtetest on turuväärtuse poolest viiendal kohal. Esikohal on kütusegigant ExxonMobil, mille turuväärtus on üle 507 miljardi dollari. Tööstuskonglomeraadi General Electric väärtus on 415 miljardit dollarit, tarkvaragigant Microsofti väärtus 334 miljardit dollarit ning telekommunikatsioonikompanii AT T väärtus 253 miljardit dollarit. Google’le järgnevad 215 miljardi dollariga tarbekaupade tootja Procter Gamble ning USA suuremaid panku Bank of America (213 mld USD).

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara