8. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google ronib ka bensiinijaamadesse

Eksinud autojuhid võivad peagi minna bensiinijaama oma asukohast ülevaadet saama. Nimelt otsustas Google luua tuhandetesse bensiinijaamadesse üle USA võimaluse digitaalse kaardi pealt oma asukoht kindlaks teha.

Leping sõlmiti kütusemüüja Gilberto Veeder-Root’iga. Tanklad varustatakse internetiühenduse ja väikse värvilise ekraaniga. Infot saab mitte ainult oma asukoha, vaid ka läheduses paiknevate hotellide, restoranide ja haiglate kohta, mille tankla omanik on otsustanud nimekirja lisada, vahendas AP.

Tulevikus kavatsetakse süsteemi täiustada, et klient saaks sisestada koha aadressi, kuhu ta soovib minna, mille peale kuvatakse talle kõige optimaalsem tee.

„Loodetavasti toob see teenus meile enam lojaalseid kliente,” ütles tanklaketi esindaja Lucy Sackett. Süsteem pannakse esialgu üles 3500 tanklas. Edu korral võrgustikku edaspidi laiendatakse.

Google’ile suurt tulu toovaid reklaame teenus sisaldama ei hakka. Küll aga saab raha teha tanklakett, kui pakub näiteks hotellidele võimalust end väljapakutavate majutusasutuste nimekirja lisada.

„Tahame teha oma kaardid võimalikult laialt ligipääsetavaks. Me tahame olla inimestele kättesaadavad ükskõik millal ja kus meid vajatakse,” ütles Karen Roter Davis Google’ist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755