9. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ignalina tuumajaama töö peatus lühise tõttu

Leedus asuva Ignalina tuumaelektrijaama töö peatus eile elektroonikavea tõttu, ametnike sõnul kiiritusohtu piirkonnas ei ole.

„Ohtu ei ole,“ kinnitas Leedu idaosas asuva Utenose maakonna tsiviilkaitseametnik Andrius Baltuska ning lisas, et töö seiskus, kuna generaatoris tekkis lühis, vahendas Reuters.

Kiirgustase on sama ja reaktor jääb suletuks umbes kolmeks päevaks.

1986. aastal Ukrainas Tšernobõlis plahvatanud tuumareaktoriga analoog Ignalina jaama üks reaktor suleti pärast Leedu liitumist Euroopa Liiduga ning ülejäänud peaks kinni minema aastal 2009.

Leedu, Läti, Eesti ning Poola peavad kõnelusi uue tuumajaama loomise eesmärgil. Ühine tuumajaam vähendaks riikide energiasõltuvust Venemaast.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755