11. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Argentinas avaldatakse meelt Soome paberitehase vastu

Argentinas avaldasid eile kümned tuhanded inimesed meelt, kuna Uruguay lubas sel nädalal Soome ettevõtte Metsä Botnia ehitatud paberimassi tehasel tegevust alustada.

Argentina kardab, et kahe riigi piiril oleva jõe Uruguay-poolsel kaldal asuv tehas põhjustab reostust. Argentina välisministeerium kutsus sel nädalal protestinoodi esitamiseks välja Uruguay suursaadiku, kirjutas ETV24 YLE uudiste põhjal.

Meeleavaldused tehase vastu on kestnud juba kaks aastat. Argentina on tehase rajamise takistamiseks esitanud kaebuse Haagi rahvusvahelisse kohtusse, mis pole otsust veel langetanud, vahendas BBC.

Meeleavaldajad marsivad ringi vehkides plakatitega „ei paberitehasele“.

Argentina on juhtumi edasi kaevanud Haagi Rahvusvahelisse kohtusse ja praegu oodatakse lõpplikku kohtuotsust.

Uruguay on seisukohal, et tehases on kasutusel parim tehnika ja see ei saata keskkonda. Uruguay politsei kaitseb tehast ja on selle tõttu pidanud piiri Argentiina ja Uruguay vahel peaaegu sulgema.

Tehase ehitus maksis 1,2 miljardit dollarit (12,8 miljardit krooni).

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755