11. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome politsei vahistas veresaunaga ähvardanud poisi

Soome politsei võttis vahi alla 16aastase poisi, kes pani vaid mõned päevad pärast Jokela koolitulistamise intsidenti YouTube'i üles video nimega "Maaninka veresaun".

Video „Maaninka veresaun“ autor elab ida-Soomes. Reedel otsis politsei tema kodu läbi ja konfiskeeris asitõendina tema arvuti ning pidas kinni ka poisi enda. Soome politsei teatas pühapäeval, pärast ülekuulamisi, et poiss tegi enda sõnul nalja, vahendas Reuters.

Ka Jokela koolitulistaja Pekka-Eric Auvinen pani internetti üles sarnaseid massimõrvale viitavaid videoklippe enne, kui ta tappis kuus kaasõpilast, kaks koolitöötajat ja lõpuks ka iseenda.

Sarnaseid ähvardusi tehti reedel ka Kirkkonummi ja Tuusula koolidele, mistõttu olid õpilased sunnitud koolist varem lahkuma.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755