Brüssel tahab lammutada Euroopa sidemonopolid

Euroopa Komisjon avalikustab homme
telekommunikatsioonituru reformiplaanid, mille eesmärgiks on ergutada
konkurentsi ning tagada tarbijatele madalamad hinnad.

Plaani suhtes on kriitilised nii Euroopa suured sidefirmad kui valitsused, mis sageli selliseid firmasid kontrollivad. Nii võib reformi lõpptulemus kujuneda oluliselt „lahjem”, kui algselt plaanitud, kirjutas Wall Street Journal.

Euroopa Komisjoni sidevolinik Viviane Reding avalikustab homme komisjoni ettepanekud, mis võimaldavad riiklikul järelvalveasutusel sundida domineeriva positsiooniga firmasid nagu France Telecom oma infrastruktuuri ja teenuseid lahku lööma. Sellisel moel oleks uutel tulijatel domineeriva firma võrgus konkureerivaid teenuseid lihtsam pakkuda.

Reding pakub välja ka uue keskse järelevalveorgani loomise Brüsselisse, kus siis 27 riigi sideturu järelevalveorganid moodustaksid midagi direktorite nõukogu laadset, kirjutas leht.

Redingi sõnul on komisjoni kava eeskujuks Briti BT Group PLC, mis läinud aasta jaanuaris võrgu osa muust firmast lahku lõi. Sidekulud Briti tarbijaile on seejärel 2004. a tasemega võrreldes ca 20% langenud.

Reformi kriitikute sõnul ei saa Briti mudelit igas riigis üks-üheselt üle võtta ning välja on pakutud mitmeid alternatiive.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara