12. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene veebilehed osutusid taas Euroopa koledaimateks

Šveitsi kompanii H H Webranking hinnangul on siiani Euroopa koledaimad kodulehed Venemaa ettevõtetel, olgugi et selliselt hinnati neid juba aasta tagasi.

Vene kommertslehekülgede suurimaks puuduseks on vähene informatiivsus ning halvasti töötavad inglisekeelsed versioonid. Parimad veebilehed kuuluvad tänavu Itaalia, Saksamaa ja Taani ettevõtetele, vahendas Lenta.ru.

Vene ettevõtetest sai pingereas parima tulemuse Lukoil, kes kogus 53 punkti. See ei olnud aga piisav, et küündida isegi saja parema hulka. Pingereas oli kokku 159 konkurenti.

Surgutneftegazil läks aga veelgi kehvemini (http://www.surgutneftegas.ru/rus/index.xpml ), tema jäi veebilehtede pingereas mullu kõige viimaseks. Tänavu jäid Surgutneftegazist veelgi tahapoole RBK, Sberbank, Tatneft ja Nižnetagilskii Metallurgitšeskii Kombinat. Need kodulehed said vastavalt 25,5, 24, 22,75 ja 11 palli.

Eesti ettevõtteid H H Webrankingu hinnatud veebilehtede nimekirjas pole, küll võib sealt aga leida siin tegutsevate rahvusvaheliste korporatsioonide kodulehti. Näiteks on pingereas neljandal ja viiendal kohal tuntud kaubamärgid TNT ning Fortum.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755