EMT juht: Eesti Post võiks virtuaalmaailma suunduda

EMT juhatuse liikme Tõnu Grünbergi
hinnangul võiks Eesti Post leida uue rolli, mille üheks osaks võiks olla ka
virtuaalmaailma sukeldumine.

„Tulevikus peaks Eesti Post suunduma sügavamale väärtusahelasse, tuleks leida uus roll, kus info osakaal oleks märgatavalt suurem, et jõuda uuele tasemele. Vastasel juhul jäädaksegi vaid saadetiste ühest kohast teise transportijaks,“ rääkis Grünberg Eesti Posti sünnipäevakonverentsil.

Grünberg tõi hulga näiteid, mis tulevikus maailma muudavad ja millega ka postiettevõte peab arvestama. Nii mainis ta ära painduvaid ekraane ja elektroonilist paberit, mis võib postilt osa tööd ära võtta, kuid mida saaks ka enda heaks ära kasutada.

Ühe võimalusena tulevikus laiemat haaret saavutada tõi Grünberg välja ka virtuaalreaalsuse. „Postifirma võiks olla vahendusfirma. Selle asemel, et saata kingad lihtsalt kliendile kohale, võiks ostja neid enne virtuaalses reaalsuses proovida ja siis osta,“ tõi EMT esindaja näite.

Samuti soovitas Grünberg Eesti Postil luua oma kontor virtuaalreaalsuse keskkonda nimega Second Life, kus tegevused on küll virtuaalsed, kuid milles liikuv raha on reaalne. Second Life’i on juba loodud CNNi esindus, samuti plaanib sinna saatkonna luua Eesti riik.

„Miks ei ole seal postkontorit? Eesti Post võiks sinna liikuda. Keskkonna käive on 1,3 miljonit dollarit päevas, mis on päris raha. Kui Eesti Post seal oma esinduse avaks, saaks ta kohe globaalse mõõtme,“ teoretiseeris Grünberg.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

DERIVCO IS LOOKING FOR A SENIOR JAVASCRIPT DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

PASSWARE is looking for an OPERATIONS' MANAGER

Manpower OÜ

30. oktoober 2018

PWC ÄRINÕUSTAMISE ÜKSUS otsib IT-VALDKONNA KONSULTANTI

PricewaterhouseCoopers AS

22. oktoober 2018

Teabevara