14. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Püssi kiudplaadivabrik alustab masinate seadistamist

MKT Holdingule kuuluva uue Püssi kiudplaaditehase hoone saab aasta lõpuks katuse alla ning samal ajal algab ka juba seadmete ülespanemine ja seadistamine.

Skandinaavia ja Eesti investoritele kuuluva MKT Holdingu uue, 280 miljonit krooni maksma mineva tehase hoone karp on kohe valmimas, katuse alla peaks maja saama veel selle aasta jooksul.

"Praegu alustame juba seadmete ettevalmistamisega ja seadistamisega," ütles MKT Holdingu Leedu tütarettevõtte Medienos Plausas direktori Alari Akermann, kirjutas Põhjarannik.

Seoses masinate seadistamisega võetakse tööle ka esimesed inimesed. Hoolimata sellest, et tehas plaanitust aasta hiljem valmib, loodab Akermann, et kehtima jäävad ka need kokkulepped, mis AS Repo Vabrikud koondatud töötajatega sõlmiti. Kokku hakkab uues kiudplaaditehases tööle 60 inimest.

"See, et me ei suutnud tehast käivitada nii kiiresti, kui esialgu soovisime, ei ole meile suurt kahju toonud," kinnitas ta.

MKT Holding hakkab Püssis tootma ehituses isolatsioonimaterjalina kasutatavaid pehmeid puitkiudplaate ning munareste ja -pakendeid. Aastaseks toodangumahuks on planeeritud 20 000 tonni ehk 12 miljonit ruutmeetrit plaati, mis on kaks korda rohkem kui ettevõte Vilniuses toodab.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755