15. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Silberauto hoiatab meilipetturite eest

Mercedes-Benzi ametlik esindaja Silberauto hoiatab inimesi meili teel leviva petuskeemi eest, kus inimestelt üritatakse Mercedes-Benzi esindajatena esinedes raha välja petta.

Nimelt saabub petturitelt meili teel kiri, kus väidetavas kampaanias osalemiseks tuleb vastata paarile lihtsale Mercedes-Benzi puudutavatele küsimusele, seisab Elioni kodulehel.

Osalejate vahel lubatakse välja loosida mitu Mercedes-Benzi luksusmaasturit ML 500 ja ka 175 000 eurot (2,7 miljonit krooni).

Õigesti vastajale saadetakse Saksamaa Mercedes-Benzi esindusest (Mercedes-Benz Company, tegelikkuses Mercedes-Benz Germany) e-kiri, kus palutakse auhinnaauto ja -raha kättesaamiseks viivitamatult pöörduda nende usaldusväärse logistikapartneri poole (Cypex Online Courier Company).

Logistikaettevõte esitab aga hinnakalkulatsiooni vajaliku transpordi kohta, mis tuleks võitjal kiiresti tasuda, et auhinnad veel selle aasta sees kätte saada.

Silberautos läbi viidud uurimise käigus selgus, et kirjades olnud ettevõtete aadressid ei pea paika ja fiktiivsete inimeste nimed koosnevad Bayern Müncheni jalgpalliklubi staarjalgpallurite ees- ja perekonnanimedest.

Lisaks sisaldasid saadetud saksakeelsed kirjad rohkelt kirjavigu.

Silberauto teatel ei ole petturitel mingit seost Daimler AG ega Mercedes-Benz kaubamärgiga üheski maailma riigis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755