20. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa IT-ettevõtted trügivad börsile

Viimasel viiel aastal keskmiselt 22% aastakasvu läbinud IT-sektori firmasid võib varsti börsile oodata, vahendas E-xutive.ru. Sektori aastaseks kasvuks oodatakse 20-25%.

Praegu kaubeldakse turul kolme Venemaa IT-ettevõtte aktsiatega, milleks on IBS, Armada ja Sitronics. Möödunud nädalal pidasid investeerimispangad IBSi aktsia turuhinda 52% väärtpaberi tegelikust hinnast odavamaks. Armadat peeti 36% ning Sitronicsit 11% odavamaks.

Investeerimisfirma Troika Dialog tegevdirektor Andrei Šaronov ütles, et 2009.-2010. aastal on oodata vene IT-firmade börsilemineku buumi. IPOt plaanivad Compulink, Technoserv, Verysell, Natsionalnaja Komputernaja Kompanija, Kasperski laboratoorium ja Softline.

Investeerimist pidurdavateks faktoriteks peavad analüütikud vene IT-turu läbipaistmatust. Pole selge, kuidas jagatakse suurtellimusi, impordiks kasutatakse pool-legaalseid skeeme, puudub usaldusväärne majandusaruandlus ning statistika.

Kasperski laboratooriumi peadirektor Jevgeni Kasperski rääkis, et börsileminekuks on neil kaks põhjust. Raha on vaja suuremamahuliste ostude finantseerimiseks ning avalikud ettevõtted pääsevad kergemalt korporatiivklientide jutule. Näiteks Ameerika Ühendriikides mõjub börsiettevõtte staatus kui visiitkaart, selgitas Kasperski.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755