21. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microlinki juht: demokraatia pidurdab otsustamist

Avalikus sektoris pärsib demokraatia otsustamist, sest valijad pole kõiges ühte meelt, usub Microlinki juht Enn Saar.

Demokraatliku riigi avalikus sektoris pärsib julgete ja selgete otsuste vastu võtmist demokraatia - oponeeriva jõu taga on samuti valijaskond, kirjutab Enn Saar Microlinki kliendiajakirjas Think!. Näiteks toob ta mõne aasta taguse vastuseisu ID-kaardile.

"Teisest küljest andis aga just valijaskond Eestile need juhid, kes on vastu võtnud julgeid otsuseid, et luua riigile võimalust kiireks infotehnoloogiliseks arenguks," ütleb Saar.

Kodanike seisukohalt on avaliku sektori innovatsioon toonud Eesti riigile tema sõnul suurema efektiivsuse - riiklikud institutsioonid toimivad väiksema hulga ametnikega või laiema teenusevalikuga. Teiste riikidega võrreldes on Eesti avalikus sektoris saavutatud uus kvaliteet, lisas Saar.

Enn Saar on lisaks Microlinki juhatuse esimehe ametile ka Microlinki emafirma Eesti Telekomi juhatuse liige.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755